Zwemvijvers

Zo natuurlijk mogelijk, altijd mooi

Zwemvijvers aanleggen, dat is wat we graag en goed doen. In de tuinaanleg is dit onze specialisatie. Sinds 2009 hebben we al honderden gezinnen blij gemaakt met een zwemvijver in de tuin.

Hoe kiezen tussen een zwemvijver of zwembad?

Voor elke keuze valt iets te zeggen, zonder meer. Toch steken we bij Vercammen Tuinaanleg niet onder stoelen of banken dat we fan zijn van een zwemvijver. Precies omdat het mee opgaat in je tuin, in de natuur. Het geheel schept rust, een meerwaarde. Daar waar een zwembad eerder het geheel ‘breekt’ en de aandacht naar zich toetrekt.

Waarom een zwemvijver in je tuin?

Water inspireert, is rustgevend; het zorgt voor die natuurlijke toets, voor leven en biodiversiteit. Tegelijk trekt water of een zwemvijver nieuwe planten en diertjes aan, leven in de brouwerij dus.

‘Water’ zit in de genen van Tom Vercammen, de zaakvoerder van Vercammen Tuinaanleg: “Mijn grootouders hadden twee vijvers. Ik heb er als kind ongelooflijk toffe tijden beleefd. Deze beleving heeft me gestimuleerd om me te verdiepen in het technische aspect van zwemvijvers. Water in je tuin is plezant, het zorgt voor biodiversiteit. Een mooie verrijking voor je tuin, het hele jaar door.”

Hoe maken we jouw zwemvijver?

Jouw zwemvijver bekleden we langs de binnenkant met polyester. Dit is niet alleen onderhoudsvriendelijk en minder glad. Het is ook kneedbaar waardoor je makkelijk het filtersysteem kan aanwerken.

Polyester is bovendien degelijk en gaat zeker meer dan 20 jaar mee.

Deze materiaalkeuze, gekoppeld aan een bijzonder en netjes weggewerkt filtersysteem, garandeert een fijn resultaat. Genieten maar!

Genieten. Dat deed ook deze familie uit Leest (Mechelen) nadat we hun project opleverden. Lees hier hoe we hun project realiseerden en ontdek 3 onmisbare tips van Tom i.v.m. zwemvijvers.

Droom je van een zwemvijver in je tuin?

Tom met tuinslang

We helpen je om je vijver te realiseren.